Стало відомо, скільки харків'ян отримали другу дозу вакцини від коронавірусу

За добу в Харківській області другу дозу вакцини отримали 756 жителів

Станом на 22 травня завершили вакцинацію проти коронавірусного захворювання (отримали дві дози препарату) 4288 жителів Харківської області. Такий показник є четвертим по країні. Про це свідчать дані моніторингу Ради національної безпеки і оборони України, пише Kharkiv Today.

Перше місце в Україні посідає Київ, де завершили вакцинацію 7701 житель. На другому місці розташувалася Дніпропетровська область - 1248 вакцинованих двома дозами препарату та Київська область - 4307. Найменше вакцинованих другою дозою виявилося в Луганській області - 784.

Нагадаємо, що станом на 22 травня в Харківській області виявили 371 новий випадок інфікування коронавірусів. Повідомляється, що за минулу добу видужала 796 людей, а 16 громадян померли від наслідків коронавірусного захворювання. Кількість активно хворих скоротилася на 441 людини, тепер вона становить 14 229 осіб. За кількістю виявлених випадків коронавірусу у всій країні Харківська область посідає друге місце після Києва.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Харківська область трималася в ТОП-3 регіонах за смертністю від коронавірусного захворювання. Волонтери в такій тенденції звинувачують місцеву владу, кажуть, що була допущена системна помилка. Адже замість того, щоб заплатити один раз і побудувати одну кисневу станцію, яка буде виробляти певну кількість кисню, для лікарень закуповують кисневі концентратори, а для них кисень потрібно закуповувати окремо. Волонтери вважають, що опорні лікарні витрачають на місяць від 100 000 до мільйона гривень на придбання кисню, а хорошу кисневу станцію можна було б придбати за 10-12 мільйонів гривень, і заощадити гроші лікарень на інші потреби.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися