Спалах "Дельти": в Харківській області готуються до погіршення ситуації з COVID-19

Влада збільшує кількість ліжко-місць із киснем у лікарнях

Ситуація з поширенням коронавірусного захворювання в Харківській області погіршується. Зокрема, в регіоні фіксують спалах інфікування новою мутацією "Дельта". Влада міста готується і збільшує кількість ліжко-місць з киснем в лікарнях. Такою інформацією поділився заступник очільника Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, передають Новини.LIVE.

"Ми прикордонна область, де є спалах дуже істотний "Дельти". Ми бачимо, що відбувається в Росії, тому ми дійсно готові сьогодні. І ми готуємося до викликів. Я сподіваюся, що саме вакцинація дасть нам можливість уникнути тяжкого перебігу пандемії", - заявив чиновник.

За словами Черняка, якщо кількість важко хворих різко збільшиться, 80% ліжко-місць необхідно забезпечити киснем. Зараз у Харківській області ця кількість дорівнює 60%.

"У нас 1374 ліжко-місць госпітальної бази забезпечені потоковим киснем сьогодні. Але це не остаточна цифра. Ми вже маємо 60% забезпеченості ліжко-місць потоковим киснем", - додав Черняк.

Нагадаємо, що Харківська область вийшла в "лідери" із поширення коронавірусного захворювання. Так, станом на 12 серпня в регіоні зафіксували 93 випадки інфікування COVID-19. Захворюваність в області зросла на 0,06% і склала 150 164 людини.

У матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також говорилося, що 13 серпня в Харківську область повинні поставити 19 тисяч доз препарату для вакцинації Comirnaty / Pfizer. У Харкові заробили три нових пункти масової вакцинації громадян проти коронавірусного захворювання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися