У Харківській області, попри вдвічі меншу кількість тестувань, висока захворюваність на Covid-19

У порівнянні з попередніми вихідними кількість нових захворювань збільшилася у півтора рази

У регіоні за добу зробили вдвічі менше тестувань, ніж роблять у будні дні. Попри це, кількість нових хворих пацієнтів із коронавірусом продовжує триматися високих показників. Детальну інформацію повідомляє пресслужба Харківського обласного лабораторного  центру Міністерства охорони здоров'я.

У суботу в Харківській області було виявлено 77 нових випадків захворювання. З них 75 - мешканці Харківського району та Харкова, по одному новому пацієнту з'явилося у Чугуївському та Ізюмському районах.

picture

Загальна кількість захворілих на Covid-19 в області за весь період пандемії складає вже 151 071 людину.

За добу від коронавірусу та його наслідків померли двоє осіб, всього у регіоні за півтора року було зафіксовано 3648 летальних випадків.

Кількість харків'ян і мешканців області, які змогли побороти хворобу та одужати, склала 145 664 особи.

Наразі у лікарнях Харківської області та міста Харкова, а також вдома під лікарським наглядом перебувають 1759 пацієнтів. 

picture

Всього на території України у суботу було зафіксовано 1003 нових випадків захворювання на коронавірус та 25 смертей від нього.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Департаменті охорони здоров'я ХОДА закликали харків'ян дотримуватися соціальної дистанції під час вихідних і свят та повідомили, що пункти вакцинації працюватимуть протягом усіх неробочих днів.

Також повідомлялося, що у харків'ян є фаворит серед вакцин, присутніх в області. Коли був вибір, то жителі області віддавали перевагу серед інших вакцині Moderna. Водночас у центрах вакцинації в достатній кількості є такі вакцини як Coronavac і Pfizer, тому кожен охочий захиститися від коронавірусу може зробити щеплення у зручний для себе час.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися