Чому Харків поки не переходить у "червону" зону карантину

Міністр охорони здоров'я України розповів, чому Харківська область залишається в "помаранчевій" зоні

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко пояснив, чому Харків поки не переходить у "червону" зону карантину. Про це він розповів 13 жовтня в інтерв'ю hromadske.

Журналісти поставили Віктору питання, чи не пов'язано утримання Харківської області поза "червоною" зоною з майбутніми виборами. Ляшко заявив, що це просто спроба знайти якусь сенсацію. За його словами, в Міністерстві охорони здоров'я отримали лист від облдержадміністрації, про те що в регіоні ситуація поки не критична і Харківська область справляється.

"З наступного тижня вони відпускають школи на канікули, хоча планово вони передбачені на 25 число. Тримаємо руку на пульсі. Якщо область знову наблизиться до індикатора 65% завантаженості ліжок, то будемо розглядати на комісії й приймати відповідні рішення", - заявив Ляшко.

Контекст:

Лікар з Харкова заявив, що виконавча влада провалила вакцинальну кампанію. Андрій Волянський розповів, що в Україні на 4650 смертей з 5600 (82%) за період з 1 вересня 2021 року припадає на людей від 60 років і старше. Лікар вважає, що до нового року помре ще 15 тисяч людей похилого віку.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки глави ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Я

11 листопада 2021, 07:20

Та умирают от всего, а выписка под видом ковид... Пора заканчивать цирк с зонами... Всем здоровья

Лена

2 листопада 2021, 11:31

Какие 65 процентов загруженность коек????? Я маме вызвала за 4 дня 19 скорых И только 19 скорая ее забрала. Все говорили ,что нет мест. Мама были уже в очень тяжелом состоянии. И в больнице на 6й день умерла

я

26 жовтня 2021, 09:03

их бы на недельку в инфекционку в качестве медсестры или врача,а письма сплошное вранье.

Nika

22 жовтня 2021, 07:26

Верить этому ху... есть ху, себя не уважать. Пандемия, хотя это не соответствует действительности, используется в чисто политических целях. А заботу об украинском народе можно наблюдать с 2019 года.... Оху есть ху забота.... Не правда ли, панове!!!???

Светлана

21 жовтня 2021, 10:53

Ах как наши власть держащие любят лукавить, говорить полуправду. От этого все, что они говорят, становится еще циничней. Во имя электората!!!! Все жители Харькова знают, что творится в городе на фоне Ковида. Знают все, но с телевизора и из уст министра все класс. Это чудовищно

Хряковчанин

15 жовтня 2021, 09:11

Что Скакун, xто Пердун, что Черняк, - ВСЁ НИКАК. Гнать ссаными тряпками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися