Лікар із Харкова поскаржився на низькі зарплати

В Україні продовжує скорочуватися кількість медпрацівників

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію із заробітними платами для медиків в Україні. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Кількість медиків в Україні в жовтні 2021 року скоротилася до 715 тисяч. Середня зарплата медпрацівників збільшилася до 11,3 тисячі гривень у жовтні (середня по країні - 14 тисяч). Держстат оновив дані із заробітної плати та кількості штатних працівників. За 9 місяців кількість медиків скоротилася на 22 тисячі, середньомісячна зарплата зросла на 500 гривень", - написав Волянський.

При цьому лікаря бентежить, що з огляду на виділений бюджет лікарям в Україні не можуть нарешті нормально підняти зарплату, щоб вони не тікали у пошуках кращої роботи.

"Чому при розглянутому бюджеті неможливе задеклароване підвищення зарплат до 25 тисяч для лікарів і до 15 тисяч для медсестер? Найпростіша арифметика: 715 тисяч осіб х 18 тисяч грн х 12 місяців = 154,5 млрд. Тобто закладених 160 мільярдів на медицину ледве вистачає на збільшення зарплати до 18 тисяч на місяць брудними", — вважає Андрій.

Коронавірус у Харкові:

 До цього Андрій Волянський поділився своєю думкою про новий штам коронавірусу Омікрон. Лікар вважає, що зараз насамперед потрібно вакцинувати дітей та літніх людей від грипу, бо актуальні штами грипу пробивають ізоляційні заходи.

 У Харківській області з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися