В одному з харківських університетів 30% студентів відвідують заняття очно

В харківському медуніверситеті вирішили, що вивчати деякі дисципліни онлайн неможливо

У медуніверситеті Харкова організували змішане навчання. Практичні заняття проводять у симуляційному центрі в одному з корпусів — у цокольному поверсі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію "Суспільне. Новини".

Частина студентів перебувають в аудиторіях, інші одночасно слухають викладачів по відеозв'язку. Серед тих, хто вийшов на навчання в університет, студентки шостого курсу.

"Студенти загалом навчаються онлайн, але є розклад симуляційних практичних занять, і ми, викладачі, почергово приходимо сюди з тими групами, у яких є заняття. Акушерство і гінекологія — це така дисципліна, яку, на жаль, ми не можемо вивчити онлайн або дистанційно. Тому що жінки народжують офлайн, у житті, і їм потрібно надати допомогу", — говорить доцентка кафедри акушерства та гінекології Ірина Качайло.

Кожна група на 6 курсі займається в аудиторії три дні на тиждень, зазначає доцентка кафедри акушерства та гінекології.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку підготовки Харківщини до онлайн-навчання міністром освіти України. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час робочої поїздки в Харківську область разом із начальником ХОВА Олегом Синєгубовим ознайомилися зі станом навчальних закладів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Як наголосив Оксен Лісовий, наразі на Харківщині необхідно створити безпечні умови для відновлення офлайн-навчання. "Важливе розуміння того, наскільки ми забезпечуємо сьогодні якісне дистанційне навчання на Харківщині. Наскільки можемо бути впевненими в тому, що освітяни забезпечені і ґаджетами, і кадрами. Я повинен відзначити високий рівень роботи представників харківської обласної влади і ті зусилля, які вони приділяють відновленню освіти в регіоні. Я сам брав участь у звільненні Харківщини, тому для мене надзвичайно важливо, щоб регіон відбудовувався", – прокоментував Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України. Начальник Харківської ОВА зазначив, що навіть під час воєнного стану в регіоні впроваджуються пріоритетні державні проєкти: здорове харчування для учнів та інклюзивна освіта. Так, за ініціативою першої леді Олени Зеленської та за підтримки Фонду Говарда Баффета у Лозівському районі створять фабрику-кухню для закладів дошкільної та шкільної освіти. Згодом цей проєкт планують розвинути на всю територію області. "Для нас є чіткий пріоритет щодо організації освіти. Ми маємо працювати над системою захисних споруд. Лише за таких умови можемо казати про відновлення офлайн-навчання. Окрім того, заклади вищої освіти продемонстрували завдяки цьогорічному набору те, що вони не лише збереглися, а й відновлюються. Для нас є дуже важливим завданням зберегти Харкову статус навчальної і наукової столиці нашої держави", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися