У Харкові розпочали будівництво ще трьох підземних шкіл

Мер Харкові повідомив, що кошти виділили поки що з міського бюджету

Після успішної реалізації проєкту першої в Україні підземної школи в Харкові почали будівництво ще трьох таких об’єктів. Про це сьогодні, 17 липня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

За його словами, на будівництво цих шкіл поки що були виділені кошти тільки з міського бюджету.

"Уряд затвердив доручення про виділення коштів державою на облаштування підземних шкіл, бо зараз ми вимушені масштабувати цей проєкт. Харків потребує сучасних систем ППО, які захистять небо, щоб люди могли жити в більш-менш нормальних умовах, а діти могли спокійно навчатися", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові побудують наступну підземну школу: подробиці

Управління освіти адміністрації Новобаварського району уклало угоду з ТОВ “ТТ 2006” на будівництво нового протирадіаційного укриття на території школи по вулиці Академіка Богомольця. Вартість будівництва складе 69,99 млн грн. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

“Підземна” школа буде розрахована на 352 людини, зокрема на 302 учнів та 50 працівників освітнього закладу. Загальна площа будівлі 988,6 квадратних метрів. Таким чином, вартість квадратного метра будівництва укриття становить близько 70 000 гривень.

Читайте також: У Харкові запрацювала перша підземна школа (ФОТО)

У першій підземній школі, збудованій в Індустріальному районі, 13 травня почалися повноцінні заняття, інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як розповіла начальник Управління освіти Індустріального району Олена Збицька, як і в метро, навчання в підземній школі проходитиме у змішаному форматі: частину занять діти відвідуватимуть дистанційно, а частину – очно. Так, для учнів 1-4 класів в підземній школі проводитимуть по три уроки, для старших – по чотири. Навчання в цій школі почали 230 дітей. А з 1 вересня у дві зміни там навчатимуться 900 школярів, у тому числі понад 200 першокласників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися