Навчальний рік у школах Харкова продовжать: названі терміни та причина

У Департаменті освіти вважають дистанційне навчання неефективним

Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це "Суспільному" повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. 

Вона зауважила, що у Департаменті дійшли рішення продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, учні продовжили навчатися в очному режимі. 

"У нас усе для цього є, а майже 100% освітян у нас вакциновані. За три тижні канікул ми перервали ланцюг захворюваності. Думаю, навчання закінчимо не наприкінці травня, а на початку червня — рівень захворюваності традиційно низький, тому ми на тиждень продовжимо навчання у цьому навчальному році", - повідомила Деменко. 

Крім того, у міському освітньому Департаменті надали перевагу саме канікулам, а не дистанційній формі навчання, оскільки вважають його "неефективним". 

"У чому ефективність дистанційної освіти? На жаль, дистанційний формат показав, що це досить сумнівний шлях до навчання, бо є діти, які, звичайно, працювали й працюють у будь-якому режимі, а багато дітей, які не навчаються", - сказала Деменко, додавши, що департаментом були проаналізовані усі можливі варіанти навчання, але діти мають здобувати освіту у стінах школи. 

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні може бути розширено "червону" зону карантину. Так, під загрозою посилення карантинних обмежень Харківська, Волинська та Тернопільська області. Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зазначимо, що станом на 3 листопада у Харківській області виявили 1374 нових випадків інфікування коронавірусом. Так, захворюваність у регіоні зросла на 0,66%, склавши 210 353 особи. Минулої доби від наслідків коронавірусного захворювання померло 22 особи (всього з початку пандемії 4761), а одужав 1151 пацієнт (загалом - 172 040).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися