Кабмін вирішив об'єднати два виші Харкова (документ)

Студенти ХНУСА продовжуватимуть навчання в університеті міського господарства

Кабінет Міністрів України вирішив реорганізувати Харківський національний університет будівництва та архітектури (ХНУБА). Відповідний документ оприлюднено у Telegram-каналі "ВЕХА".

Наголошується, що ХНУБА буде приєднано до Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.

Згідно з документом, студенти ХНУБА продовжуватимуть навчання в університеті міського господарства за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

Раніше "Коментарі" писали, що напередодні нового навчального року у ХНУ імені В. М. Каразіна розпочалися масові звільнення. Першим про скорочення написав викладач кафедри історії української літератури Юрій Ларін. За його словами, університет уже підготувався до масового скорочення викладачів. Офіційна причина – дефіцит бюджету. Так керівництво навчального закладу стверджує, що не вистачає 200 мільйонів гривень на рік. А це третина коштів, необхідних для зарплат. Юрій Ларін каже, що на філологічному факультеті скорочують до 16 ставок. Навантаження ділитимуть між тими викладачами, які залишаються.

Деякі з працівників припускають, що масові звільнення пов'язані не лише з нестачею коштів, про яку було відомо ще на початку 2021 року, а й з тим, яку позицію викладачі займали під час виборів ректора.

Також у матеріалі порталу повідомлялося, як відбувалися вибори нового ректора Університету імені Каразіна. За результатами другого туру голосування перемогла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська. Її суперником був декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися