У Харкові створили нову комунальну установу

Нова агенція буде працювати на залучення інвестицій до міста.

Харківська міська рада сьогодні, 25 січня, на сесії прийняла рішення про створення комунальної установи "Харківська інвестиційна агенція". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, діяльність цієї установи буде спрямована на залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку Харківської міської територіальної громади.

"Робота агенції буде полягати у залученні інвестицій, зокрема, шляхом представлення нашого міста на інвестиційних форумах. Крім цього, буде проведено ретельний аналіз того, що зараз стримує притік інвестицій. Я вже казав і хочу наголосити ще раз - після закінчення війни конкуренція між містами буде потужною, і нам потрібно виграти цю конкуренцію. Тому всі механізми, які будуть вжиті комунальною установою, будуть публічні та відкриті", - підкреслив Ігор Терехов.

Згідно з рішенням, КУ "Харківська інвестиційна агенція" було створено з метою  здійснення інвестиційної, інноваційної, консультативної та інших видів діяльності, а також сприяння інвестиційному розвитку Харківської міської територіальної громади шляхом розкриття інвестиційного потенціалу, залучення інвестицій, розвитку державно-приватного партнерства, а також налагодження співпраці між громадою та бізнесом.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як приєднатися до "Армії відновлення": що робити та скільки можна заробити

У межах проєкту "Армія відновлення" до виконання суспільно корисних робіт залучено майже 5 тис. безробітних українців в десяти регіонах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства економіки.

“Ці люди отримують за виконання суспільно корисних робіт оплату в розмірі 6700 грн, що є більшим, ніж середня виплата допомоги з безробіття. Тож участь в цій програмі є вигідною для безробітних. Минулого року держава профінансувала виконання таких робіт на 29 млн грн. У 2023 році на це передбачено 104 млн грн. Тож закликаємо регіони активно користуватись можливістю щодо організації робіт з відновлення”, - сказала заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі Національного телемарафону.

За її словами, перелік суспільно корисних робіт, які здійснюються в конкретному регіоні, залежить від його потреб.

Безробітні можуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Це можуть бути роботи з облаштування та укріплення блокпостів, вирубки дерев для формування окопів, заготівлі дров для військових та населення, розбору завалів та відновлення житлових будинків, пошкоджених у результаті бойових дій, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися