Які професії найчастіше обирають у Харківській області

Ваучер дає змогу здобути новий фах або підвищити кваліфікацію за вже набутою професією

У Харківській області з початку року ваучер на навчання отримали 472 особи та отримали змогу підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості. 

З них отримали ваучери на навчання:

  • медсестринство – 202, 

  • кухар – 142,

  • медицина – 21,

  • психологія – 15,

  • фармація – 13. 

У службі зайнятості пояснили, що отримання ваучера – це можливість, яка надається особам певних категорій, здобути новий фах або підвищити кваліфікацію за вже набутою професією або спеціальністю, а для роботодавців – мати кваліфікований персонал.

“Обирати місце навчання можна з-поміж професійно-технічних та вищих навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, які мають ліцензію на провадження такого виду діяльності за затвердженим Міністерством економіки переліком професій та спеціальностей”, - розповіли у центрі зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклійській громаді надали рекомендації керівникам та власникам суб’єктів господарювання усіх форм власності з метою підвищення мотивації до праці.

В адміністрації порекомендували роботодавцям:

  • не допускати необґрунтованого запровадження неповного робочого дня чи тижня для збереження страхового стажу працівників;

  • у випадках тимчасових фінансово-економічних труднощів зменшувати тривалість робочого часу на період не більше трьох місяців, з оплатою відпрацьованого часу відповідно до вимог чинного законодавства України, але не менше ніж законодавчо встановлений рівень мінімальної заробітної плати;

  • оплачувати час простоїв не з вини робітника з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу), але не менше мінімальної заробітної плати, встановленої чинним законодавством, що дозволить зберегти страховий стаж для призначення пенсії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися