Харків'яни на добу взяли дві золоті медалі на Паралімпіаді

Плавці з Харкова оформили "золотий дубль"

Спортсмен з Харкова 17 річний Михайло Сербін відразу за земляком Максимом Крипаком 28 серпня взяв золоту медаль на Паралімпіаді в Токіо. Хлопець проплив дистанцію в 100 метрів на спині в класі S11 і фінішував з результатом 1:08:63. Про це розповіли у пресслужбі Харківської облдержадміністрації.

Варто зазначити, що Сербін два дні тому боровся за нагороди на дистанції 400 метрів вільним стилем у класі S11, але зайняв там тільки четверте місце.

Нагадаємо, харківський плавець 26-річний Максим Крипак 28 серпня завоював на Паралімпіаді Токіо-2020 золоту медаль на 100-метрівці вільним стилем і встановив новий світовий рекорд для класифікації S10 в 50,64 секунди. Минулий світовий рекорд, який належав бразильцеві, він перевершив на 0,23 секунди. Крім того, Максим став срібним призером на дистанції 50 метрів вільним стилем.

"Таким чином, харківські плавці зробили 28 серпня на Паралімпіаді в Токіо "золотий дубль", - говорять в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Контекст:

Українці завоювали на Олімпіаді в Токіо 19 нагород: 1 золоту, 6 срібних і 12 бронзових медалей. Росія завоювала 71 медаль: 20 золотих, 28 срібних і 23 бронзових. На першому місці по медалях США, а на другому — Китай.

Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну медаль на Олімпіаді в Токіо. Наша спортсменка в фіналі (у ваговій категорії до 55 кілограмів) програла болгарці Івет Горановій з рахунком 1:5. Івет показала просто сенсаційний поєдинок. Після поразки Анжеліка вибачилася.

Харків'янки показали хороші результати на Олімпійських іграх. Наші плавчині вибороли "бронзу" у змаганнях дуетів із синхронного плавання 4 серпня.

Фінальні змагання дуетів серед спортсменок з різних країн почалися о 13:30. Українські плавчині Анастасія Савчук і Марта Федина з Харкова за результатами змагань посіли третє призове місце. Однак вони отримали не тільки медалі, а й першу для України нагороду в артистичному плаванні на Олімпійських іграх.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися