Співробітниця "Каразіна" завоювала золоту медаль на Паралімпіаді

Харків'янка на Паралімпіаді переграла у фіналі росіянку

Працівниця соціологічного факультету Каразінського університету 30-річна харків'янка Марина Литовченко завоювала золотую медаль з настільного тенісу в класі 6. Спортсменка у фіналі переграла представницю Росії. Про це розповіли на офіційній сторінці Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна у Facebook.

У збірної України на 30 серпня вже 44 медалі: 11 золотих, 22 срібних і 11 бронзових. Зараз наша збірна знаходиться на п'ятому місці в медальному заліку.

Контекст:

Харківський плавець 26-річний Максим Крипак 28 серпня завоював на Паралімпіаді у Токіо-2020 золоту медаль на 100-метрівці вільним стилем і встановив новий світовий рекорд для класифікації S10 в 50,64 секунди. Минулий світовий рекорд, який належав бразильцеві, він перевершив на 0,23 секунди. Крім того, Максим став срібним призером на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Спортсмен із Харкова 17 річний Михайло Сербін відразу за земляком Максимом Крипаком 28 серпня взяв золоту медаль на Паралімпіаді в Токіо. Хлопець проплив дистанцію в 100 метрів на спині в класі S11 і фінішував з результатом 1:08:63.

 Українці завоювали на Олімпіаді в Токіо 19 нагород: 1 золоту, 6 срібних і 12 бронзових медалей. Росія завоювала 71 медаль: 20 золотих, 28 срібних і 23 бронзових. На першому місці по медалях США, а на другому — Китай.

Харків'янки показали хороші результати на Олімпійських іграх. Наші плавчині вибороли "бронзу" у змаганнях дуетів із синхронного плавання 4 серпня.

 Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну медаль на Олімпіаді в Токіо. Наша спортсменка в фіналі (у ваговій категорії до 55 кілограмів) програла болгарці Івет Горановій з рахунком 1:5. Івет показала просто сенсаційний поєдинок. Після поразки Анжеліка вибачилася.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися