Дефлімпієць з Харкова встановив рекорд на Чемпіонаті Європи

Ярослав Водоп'янов здобув золоту та срібну медалі зі стрибків у довжину

З 21 по 26 серпня у польському Щецині проходив чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями слуху. Золоту та срібну медалі на змаганнях здобув харківський спортсмен Ярослав Водоп’янов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Золото" легкоатлет виборов у стрибках у довжину з результатом 7,43 м. Це стало рекордом чемпіонатів світу. Результат суперника з Естонії Танеля Віснапа, який посів друге місце, Ярослав Водоп'янов перевершив на 0,26 м. Спортсмен переміг у складі естафетної команди України 4х100 м. Українці показали результат 41.91 сек. На другому місці були поляки (43.15 сек.), а на третьому – команда Туреччини (45.88 сек.). Також Ярослав Водоп'янов став срібним призером у потрійному стрибку (13,94 м). Тут "золото" здобув партнер по збірній України Володимир Данилченко (15,36 м).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про срібну медаль з літнього біатлону, здобуту харківським юніором. У словацькому Брезно-Осрблі триває літній чемпіонат світу-2023 з біатлону. Юніори провели гонку з трьома нагородами для України. Повністю українським подіум зробили Богдан Борковський, Степан Кінаш та Віталій Мандзин, які фінішували першим, другим та третім відповідно. Про це повідомляє телеграм-канал "Kharkiv sport city". На фініші спринту харківʼянин поступився 0.5 секунди переможцю гонки попри те, що пройшов дистанцію без жодної хиби. Натомість Борковський та Мандзин по одному разу заходили на штрафне коло.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття харківськими боксерами двох медалей на чемпіонаті світу. Змагання тривали з 17 по 25 серпня в словенському Маріборі. За результатами чемпіонату Європи з боксу серед юнаків та дівчат спортсмени Харківської області здобули золоту та бронзову медалі. Про це повідомляється на сайті Харківської ОВА. Загалом Харківщину в складі збірної команди України представляли два боксери та обидва здобули нагороди. Чемпіоном Європи у вазі до 70 кг став Кирило Бондаренко. У фіналі вихованець тренера Олексія Солодовнікова переміг суперника з Угорщини. Бронзовим призером у вазі до 48 кг став Кирило Горбунов. У півфіналі вихованець Сергія Верходанова поступився супернику з Англії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися