"Стратегічно Путін уже програв", - Арсен Аваков

Арсен Аваков прокоментував війну із РФ

Колишній глава МВС Арсен Аваков заявив, що війська РФ ще не оточили Харків і місто регулярно отримує допомогу. Відповідну заяву він зробив у програмі російської опозиційної журналістки Юлії Латиніної "Код доступу".

"Стратегічно Путін уже програв. Я говоритиму прямо. До початку цієї війни значна частина міста Харкова чи Маріуполя в цілому ставилася до Путіна з розумінням, можу навіть сказати, що це була половина, а що зараз, а зараз нуль. Він атакував Харків, він атакував Херсон, він атакував Маріуполь не для того, щоб підкорити Україну, а для того, щоб через Україну показати всьому світу: "Я небезпечний, я крутий. Розмовляйте зі мною, бійтеся мене". Питання тепер тільки часу. Він може надіслати скільки завгодно танкових колон. Це не має жодного значення. Він може надіслати новітню техніку. Але якщо танкова колона йде з танка повинен вийти солдат і коли солдат виходить із танка кожен кущ не його і земля у нього горить під ногами.У кожному селі та місті російського окупанта чекає смерть.Я перші дні дивився зведення.Убили першу тисячу, другу тисячу солдатів руських.Я дивився хто це, а це молоді хлопці від 18 до 23 років, дивився на них, було шкода. Потім перестало бути шкода", - сказав Аваков.

Окрім цього Аваков зазначив, що все, що відбувається - це трагедія для України та саморуйнування для Росії.

Контекст:

В Україну 24 лютого вторглися війська РФ. Ще з 4-ї ранку люди чули вибухи. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. Величезні черги до супермаркетів та аптек зберігаються щодня.

У районі Харкова з 24 по 26 лютого тривали запеклі битви. По всьому місту чутно постріли, регулярно звучить сирена. У неділю 27 лютого вперше бої перейшли до міста. Українська армія оперативно ліквідувала ворожих солдатів.

Вранці 1 березня окупанти завдали ракетного удару по центральній частині Харкова. Кадри знищених вулиць та доріг можна подивитися у матеріалі на "Коментарях".

Нагадаємо, війська РФ остаточно зняли маску та почали бомбити мирні міста. Так, до будівлі Харківської міськради потрапила крилата ракета. У Мережі було опубліковано фотографії з місця подій. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися