Ситуація у Харкові на ранок 9 березня – ХОДА

Що відбувається у Харкові та області станом на 8 березня

Харків перебуває повністю під контролем та обороною українських військових. Ворог не робить активних наступальних дій, але продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по житловій інфраструктурі на околиці міста. Про це на своїй сторінці повідомив харківський губернатор Олег Синєгубов.

Зазначається, що за минулу добу ворожі війська завдали понад 50 артилерійських обстрілів та обстрілів з реактивної системи залпового вогню по районах Олексіївка, П'ятихаток, Північного шосе, Білгородського шосе, Холодної гори, Дергачів, Північної та Південної.

Пізно увечері 8 березня з Білгорода відбувся авіаналіт винищувачів на Ізюм. За словами Синєгубова, завдяки злагодженим діям підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ літаки відступили та взяли зворотний курс.

Також губернатор наголосив, що втрат серед особового складу українські військові немає.

Сьогодні ворог продовжує атакувати Ізюм. Противник наводить понтонно-мостові переправи через м. Сіверський Донець та Берека.

Українські військові дали чергову відсіч ворогові у напрямку Дергачів.

"Сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони перейшли у контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню противника, систематично обстрілювали околиці міста Харкова", - зазначив Синєгубов.

Після невдалого опору – ворог вдався до втечі, у своїй кинув військову техніку як важкого озброєння. При цьому частина окупантів втекла до лісових масивів у напрямку Білгорода. У зв'язку із цим місцеве населення просять сприяти пошуку.

У ніч на 9 березня у селі Андріївка було скоєно напад на блокпост. Внаслідок бою ворожу ДРГ було розгромлено. Особовий склад диверсійної групи розбігся, покинувши свого пораненого бойового товариша. Водночас українські військові прикордонники взяли його в полон.

Читайте також:

Мєру Харкова Ігор Терехову російські загарбники пропонували здати своє місто, щоб не допустити гуманітарної катастрофи. Проте очікуваної відповіді окупантам дочекатися градоначальника так і не вдалося.

У Харківській області російськими окупантами було зруйновано лікарню, де на той момент перебували персонал та пацієнти. Людям довелося вибирати з-під завалів, щоб урятувати своє життя. У Мережі опублікували фото та відео з місця події.

У харківському екопарку було вбито двох людей, які пробралися на його територію, щоб погодувати тварин. Про трагедію, що сталася, розповів директор екопарку.




Джерело: https://t.me/synegubov/2579
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися