Чи допомагатимуть харків'янам, які залишилися без житла

Українці отримають компенсацію за зруйноване росіянами житло

Україна відшкодує збитки мешканцям, які втратили житло через військову агресію РФ. Відповідну заяву 9 березня зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу від Офісу президента.

Щоб отримати компенсацію, мешканцям потрібно залишити відповідну заявку у додатку "Дія". Реєструвати людей, які втратили житло, почнуть приблизно за тиждень.

"Ми вже створили Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. І, щойно війну буде завершено, ми почнемо відновлювати все, що зруйнував ворог", – сказав Шмигаль.

Крім того, держава викуповує зерно та інші запаси, щоб створити резерв продовольства. Таким шляхом Україна забезпечить мешканців достатньою кількістю їжі.

Також, за словами Шмигаля, у "Діє" з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення для тих, хто залишився без документів - "єДокумент". Там будуть усі дані про людину, які визнаватимуться усіма державними органами.

Контекст:

 В Україну 24 лютого вторглися війська РФ. Ще з 4-ї ранку люди чули вибухи. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. Величезні черги до супермаркетів та аптек зберігаються щодня.

• У Харкові війська РФ обстріляли ринок. Загинув 16-річний хлопець. Подробиці події читайте у нашому матеріалі.

• У Харківській області вбили дитину та бабусю. Тіла загиблих знайшли рятувальники під час розбору завалів одного з будинків. У Мережі опублікували страшні кадри з місця події.

• Ізюм знаходяться в оточенні ворога. Попри це, за допомогою бійців тероборони вдалося евакуювати 250 людей. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

 Чугуєв зазнав обстрілів з боку ворожих військ. Внаслідок події загинула росіянка, яка проживала в Україні останні десять років. Також є поранені, у тому числі дитина. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися