Окупанти висували ультиматум меру Ізюма: подробиці

Стало відомо, після чого Ізюм стали безперервно обстрілювати

Міському голові міста Ізюм, яке перебуває у критичному становищі через гуманітарну катастрофу, російські окупанти висували ультиматум з вимогою безперешкодно пропустити їхню техніку у напрямку Харкова. Про це повідомив голова ХОДА Олег Синєгубов в ефірі Радіо Свобода 10 березня.

Губернатор зазначив, що загарбники вийшли на зв'язок із мером і запропонували відкрити розвідні мости, щоб вони безперешкодно змогли переправити свою техніку далі з логістикою в напрямку міста Харків. Проте мер разом із городянами відповіли однозначною відмовою.

"Мер відмовився і всі городяни сказали: ні, це українське місто, і вони не допомагатимуть і сприятимуть окупантам у просуванні Україною", - зазначив губернатор.

Синєгубов також наголосив, що місто почали безперервно обстрілювати саме після відмови у "співпраці" з окупантами.

Ставилися окупантами кілька ультиматумів: до 9 ранку на день, потім до 18 годин наступного. Жителі не погодилися, місцева влада не погодилася, і почалося фактичне знищення цього міста", – додав Синєгубов.

Читайте також:

Російські окупанти знову обстріляли ракетами Харків. Одна з них потрапила до трансформаторної підстанції, а також до гуртожитку. Внаслідок пригоди на останньому поверсі спалахнули одразу шість кімнат. На місці працювали рятувальники. Опубліковано фото з місця події.

У Харківській області окупанти вбили дитину та бабусю. Тіла загиблих було виявлено рятувальниками під час розбору завалів одного з будинків. У Мережі опублікували страшні кадри з місця події.

У Харкові російські окупанти обстріляли ринок. Внаслідок події загинув 16-річний хлопець. Подробиці події читайте у нашому матеріалі.



Изюмчанин

16 березня 2022, 04:57

В Изюме нет разводных мостов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися