Що роблять війська РФ у Харківській області сьогодні

У районі Ізюма продовжуються бої

Війська РФ намагалися прорватися через ЗСУ у районі Ізюму. Про це розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України.

Поки що українські війська відбивають атаки. Наразі окупанти намагаються закріпитися на зайнятих позиціях та налагодити логістику.

У районі Ізюма не припиняються бої. За словами начальника відділу міськради Ізюма Максима Стрельника, російські окупанти прорвалися річкою в районі Барвінківської траси. Проте біля Ізюмського рибгоспу ворожу техніку було знищено українськими військовими.

Зараз у ізюмчан проблеми з водою, світлом та їжею. У місті справжня гуманітарна катастрофа. При цьому українським евакуаційним автобусам 16 березня війська РФ не дали під'їхати до міста. Гуманітарний конвой, який у зворотному напрямку мав евакуювати ізюмчан, був зірваний з вини російських окупантів. Згода на нього не була надана. Колона не рушила.

Контекст:

• Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.

 Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• У Харківській області під час обстрілу було поранено співробітника "Харківгазу". Згодом він загинув у лікарні. Крім цього, під обстріл потрапили харківські поліцейські. Слідчий отримав поранення.  





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися