Війська РФ беруть у полон українських чиновників

У Харківській області взяли в полон голову громади

У Харківській області війська РФ взяли в полон голову Великобурлуцької громади Віктора Терещенка прямо з місця роботи. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Віктора Миколайовича викрали прямо з робочого місця. Це ганебний злочин! Робитимемо все, щоб захистити мирне населення громад Харківської області, у тому числі й Великобурлуцькій", — наголосив Олег Синєгубов.

Згідно з даними від незалежних експертів із Conflict Intelligence Team, війська РФ викрадають українських чиновників та обмінюють їх на полонених солдатів.

Контекст:

• Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.

 Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• У Харківській області під час обстрілу було поранено співробітника "Харківгазу". Згодом він загинув у лікарні. Крім цього, під обстріл потрапили харківські поліціянти. Слідчий отримав поранення.  



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися