До Харківської області не доїхала гуманітарна допомога

Гуманітарна допомога не доїхала на Харківщину через обстріл російських військ

До міста Вовчанська не доїхала гуманітарна допомога через обстріл солдатами РФ. Про це повідомила міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Через обстріли не спрацював коридор для гуманітарної допомоги з міста Харкова до міста Вовчанськ. Ми продовжуємо працювати над узгодженням маршрутів для доставки гуманітарної допомоги до всіх оточених і заблокованих міст", - повідомила Верещук. 

Контекст:

• Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.

• У районі Ізюма не припиняються бої. За словами начальника відділу міськради Ізюма Максима Стрельника, російські окупанти прорвалися річкою в районі Барвінківської траси. Проте біля Ізюмського рибгоспу ворожу техніку було знищено українськими військовими. Зараз в ізюмчан проблеми з водою, світлом та їжею. У місті справжня гуманітарна катастрофа. При цьому українським евакуаційним автобусам 16 березня війська РФ не дали під'їхати до міста. Гуманітарний конвой, який у зворотному напрямку мав евакуювати ізюмчан, був зірваний з вини російських окупантів. Згода на нього не була надана. Колона не рушила.

 Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• У Харківській області під час обстрілу було поранено співробітника "Харківгазу". Згодом він загинув у лікарні. Крім цього, під обстріл потрапили харківські поліціянти. Слідчий отримав поранення.  




Ирина

4 травня 2022, 15:06

Нет гуманитарной помощи в Харьковской области, п.г .т. Новая Водолага. Мы с мужем уже здесь 3-й месяц. Один раз только получили по курице ,,на брата,,и все. Работы нет, зарплаты нет, помощи тоже. Помогите!!!. Администрация п.г.т. бездействует по поводу беженцев или все скрывает

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися