У блокадному Ізюмі люди пройшли 15 км під ворожими обстрілами, щоб залишити місто

З міста вдалося евакуювати 8 людей

Місто Ізюм знаходиться під постійним обстрілом з боку окупантів. Усіх, хто намагається покинути місто або ж в'їхати до нього, ворожа армія просто обстрілює. Тому евакуація людей залишається неможливою. Проте 8 городян таки змогли залишити Ізюм, пішовши з нього пішки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник відділу міськради Ізюма Максим Стрельник.

За інформацією джерела, група ізюмчан все ж таки змогла зв'язатися з міською владою та попросити про допомогу з евакуацією. Єдиною можливістю вибратися з блокадного міста була організація пішого марш-кидка з Ізюму у напрямку Донецької області вздовж річище річки Сіверський Донець.

Місцева влада погодила проведення операції з ЗСУ. Тільки після цього 8 людей, серед яких були також жінки, вирушили в дорогу. Люди йшли близько 15 кілометрів під обстрілом. На щастя, людям вдалося дійти до певного місця, де на них уже чекали представники міської влади. Ніхто не постраждав.

Як передає Максим Стрельник, цих людей доставили до Слов'янська, де вони отримали безкоштовне поселення та харчування.

Також зазначається про успішну доставку гуманітарної допомоги до села Синичі Ізюмської громади. Люди, які там проживають, ховаються в цьому селі від безперервних обстрілів російських окупантів, отримали від міської влади найнеобхідніше - харчові продукти і воду.

picture


Читайте також:

• У Харкові під обстрілом загинув в'язень нацистської Німеччини. Романченко потрапив до Бухенвальда в 1942 році, а в наступні три роки пройшов концтабори Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен.

• Чому російські окупанти так наполегливо і таким звірячим чином, із варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• На Харківщині російський танк розстріляв авто з дітьми. В результаті загинули батьки та дев'ятирічна дівчинка. У живих залишився 17-річний хлопець. Він зазнав поранень і зараз перебуває під наглядом медиків.

• ЗСУ завоювали перші трофеї ворога під час боїв на околиці Ізюма. Після Перемоги України трофеї будуть розміщені на горі Крем'янець як історичний експонат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися