"Харків тримається": Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті

Російські окупанти постійно атакують Харків

З першого дня війни у Харкові дуже непроста ситуація. Місто постійно піддається ракетним ударам та бомбардуванням. Проте городяни дуже згуртувалися і Харків тримається. Про це міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив під час цілодобового телемарафону.

За словами градоначальника, з першого дня війни, яку РФ розв'язала проти України, у Харкові не було жодної на добраніч і жодного спокійного дня. Окупанти постійно завдають ударів, руйнують житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

На сьогодні, як зазначив Терехов, у місті зруйновано понад тисячу багатоповерхових будинків.

"Величезні втрати ми зазнаємо в інфраструктурі - теплові мережі, водопостачання, каналізація. Після перемоги багато об'єктів доведеться зводити з нуля. Але зараз головне перемогти", - зазначив мер.

Щодо людей, які залишилися без даху над головою, після того, як їхні будинки були зруйновані російськими окупантами, Терехов наголосив, що їх усіх розселили по школах, дитячих садках, метро, лікарнях тощо. Усім роздають ковдри, матраци, теплі речі. Крім того, харків'ян забезпечують гарячим харчуванням, роздають їм продукти та необхідні медикаменти. Така робота, як заявив Терехов, триває щохвилини.

Мер також подякував ЗСУ, які дають гідну відсіч ворожим військам та стримують їх, не дають пройти ні на метр. Крім того, висловив подяку комунальникам та рятувальникам, які працюють буквально під обстрілами, ризикуючи своїм життям. Окрема подяка від Терехова була виражена волонтерам, які разом із працівниками МНС розбирають завали.

"Місто Харків живе і функціонує. Місто Харків переможе", - сказав Терехов.

Читайте також:

• Мер Харкова Ігор Терехов розповів, як проходить життя городян у підземках. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• На Харківщині російський танк розстріляв авто з дітьми. В результаті загинули батьки та дев'ятирічна дівчинка. У живих залишився 17-річний хлопець. Він зазнав поранень і зараз перебуває під наглядом медиків.

• Харківський губернатор розповів про ситуацію у місті та області станом на 23 березня.

• У блокадному Ізюмі люди пройшли 15 км під ворожими обстрілами, щоб залишити місто. Таким чином вдалося евакуювати із міста вісім людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися