Ситуація у Харкові та області на 23 березня - ХОДА

ЗСУ тримають під контролем переміщення збройних сил окупантів

Сьогоднішньої ночі Харків вкотре зазнав атаки окупантів. Про це повідомляє портал "Коментарі. Харків", посилаючись на голову Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова.

Загалом уночі було 32 артилерійські обстріли, а також місто обстрілювали з танків та реактивних систем залпового вогню. Постраждав район Північної Салтівки. Штаб оборони відзначив підвищену активність противника у застосуванні РСЗВ – 280 разів та танкових ударів – 9 разів.

"Окупанти війну за Харків програли, тому єдине, що їм залишається – це завдавати ударів з далеких відстаней", - зазначив Синєгубов.

Також наголошується, що 22 березня окупанти вперше обстріляли ракетами Лозову. В результаті зруйновано чотири будинки, ще 20 пошкоджено. Одна людина загинула під обстрілами та ще дев'ять отримали поранення. З них четверо перебувають у тяжкому стані.

За словами Синєгубова, ЗСУ тримають під контролем переміщення збройних сил окупантів. У напрямку Ізюма загарбники намагаються сконцентрувати свої сили. Наші військові не допускають їхнього просування.

"Росіяни там уже не раз отримували ганебні поразки. В останні атаки ворог втратив близько 400 осіб особового складу та десятки одиниць техніки", - розповів губернатор.

Наразі очікується підтвердження від українських військових щодо перемог та знищення літаків та вертольотів російських окупантів.

Читайте також:

• Під час війни у Харкові зникли кілька людей. Їхні родичі опублікували в Мережі орієнтування та фото зниклих. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• На Харківщині російський танк розстріляв авто з дітьми. В результаті загинули батьки та дев'ятирічна дівчинка. У живих залишився 17-річний хлопець. Він зазнав поранень і зараз перебуває під наглядом медиків.

• ЗСУ завоювали перші трофеї ворога під час боїв на околиці Ізюма. Після Перемоги України трофеї будуть розміщені на горі Крем'янець як історичний експонат.

• У блокадному Ізюмі люди пройшли 15 км під ворожими обстрілами, щоб залишити місто. Таким чином вдалося евакуювати із міста вісім людей.



Джерело: https://t.me/synegubov/2714
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися