Життя в умовах безперервних бомбардувань: Ігор Терехов розповів про ситуацію в Харкові

Ситуація у Харкові станом на 28 березня

Ніч у Харкові пройшла відносно спокійно, попри те, що є обстріл з боку окупантів, і вони не припиняються. Щоб уберегти себе, мирні жителі залишаються ночувати на станціях метро, бомбосховищах та підвалах. Про це під час цілодобового телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Ситуація у місті

За словами градоначальника, на сьогодні ситуація у місті контрольована. Із самого ранку городянам роздають гуманітарну допомогу. Що стосується комунальних послуг, Терехов зазначає, що у місті проводиться подача води, зокрема гарячої, тепла. Попри напружену ситуацію, комунальники продовжують виконувати свою роботу. Місто живе тим життям, яке можливе в умовах безперервних бомбардувань.

Проблема з електроенергією у Харкові

Міський голова зазначив, що у місті є проблема з електроенергією. Російські окупанти цілеспрямовано бомбардують трансформаторні підстанції в Харкові.

"Нам разом з Обленерго доводиться постійно лагодити підстанції, робити перемикання, щоб у житлових районах Харкова була електроенергія. Ситуація не проста, але комунальні служби, енергетики, електрики, представники Обленерго виконують свою роботу під постійним вогнем, виконують свій обов'язок перед харків'янами", — сказав Терехів.

Обстріли дослідницької ядерної установки у Харкові

Щодо науково-дослідного центру, де зберігаються елементи ядерного палива, Терехов зазначив, що там постійно продовжуються обстріли з боку окупантів.

Допомога Харкову від бізнесу

Як місцевий, так і значний бізнес допомагає місту Харків. Терехов наголосив, що всі мери міст, де, можна сказати, спокійна ситуація, передають Харкову "гуманітарку". Бізнесмени також допомагають, відправляють медикаменти, харчові продукти, предмети першої необхідності.

"Я дуже вдячний за те, що сьогодні робиться і за те, наскільки бізнес сьогодні бере участь у забезпеченні життєдіяльності Харкова та харків'ян", - підсумував Терехов.

Читайте також:

• Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• У Харківській області російські окупанти насильно вивозять людей до РФ. Після цього жодна викрадена військовими людина не виходила на зв'язок і про їхню долю нічого невідомо.

• Олег Синегубов розповів про ситуацію у Харкові та Харківській області станом на 28 березня. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Один із харківських університетів відновив навчання. Освітній процес проходитиме дистанційно з 28 березня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися