На Харківщині машина з 6-місячною дитиною підірвалася на міні

Військовослужбовці ЗС РФ продовжують демонструвати жорстокість до мирного населення та намагаються знищити майбутнє України, цинічно вбиваючи та калічачи дітей

На Харківщині з початку війни окупанти вбили 21 дитину, ще 50 – поранили. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Так, у прокуратурі повідомляють, що 29 березня у Чугуївському районі Харківської області автомобіль із мирними людьми наїхав на міну. У машині перебувало семеро людей - двоє чоловіків загинули, ще п'ятеро отримали поранення, серед них шестимісячна дитина.

Також джерело передає, що з початку війни окупанти пошкодили у Харкові 156 навчальних закладів, з них 83 школи, 61 дитячий садок, 9 закладів позашкільної освіти, 3 будівлі управлінь освіти. Зруйновано повністю 1 школу та 3 дитячі садки.

В області внаслідок обстрілів було пошкоджено 15 навчальних закладів, з них 12 шкіл, 2 дитячі садки, 1 технікум. Зруйновані повністю щонайменше 2 школи та 1 дитячий садок.

Через відсутність можливості огляду місць ці цифри не є остаточними.

"Збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів триває. У всіх кримінальних провадженнях, започаткованих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Запевняємо – всі винні понесуть невідворотне покарання", — йдеться у повідомленні.

Читайте також:

• На Харківщині розстріляли людей та спалили їх у машині. Злочинці спробували приховати сліди злочину та видати смерть своїх жертв за смерть внаслідок ворожого обстрілу. Один із підозрюваних у цьому страшному злочині затриманий. Ще п'ятеро його спільників зараз ховаються на території, що тимчасово окупована російськими загарбниками. У поліції опублікували відео із затримання одного зі зловмисників.

• На Харківщині зникли волонтери, які доставляли гуманітарну допомогу. Троє чоловіків не виходять на зв'язок із 3 квітня. Саме того дня вони вирушили до Балаклії відвозити гуманітарку.

• У Харкові після ракетного обстрілу спалахнув ВНЗ. На місці пригоди працювали рятувальники. За інформацією ДСНС, площа пожежі становить 600 кв.м.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися