Жителі Балаклії просять про допомогу: місто на межі гуманітарної катастрофи, а окупанти викрадають та катують людей (ВІДЕО)

В окупованій військами РФ Балаклії Харківської області продовжуються обстріли цивільної інфраструктури, а напередодні росіяни обстріляли районну лікарню, в якій перебували пацієнти та медперсонал

Жителі окупованого російськими військами міста Балаклія на Харківщині просять про допомогу. За словами місцевих, окупанти щодня обстрілюють населений пункт, евакуаційний транспорт, викрадають та вбивають мирних мешканців. Відповідний відеоролик публікують місцеві Telegram-канали та Instagram-пабліки.

"Балаклія потребує допомоги. Окупанти катують людей, спалюють мирних жителів у селах, вбивають сім'ї, які намагаються виїхати з міста, розстріляли лікарню, в якій перебували пацієнти, гинуть медичні працівники. Люди потребують продуктів харчування та ліків, діти сплять у підвалах, а місцеві бояться виходити на вулицю. Росіяни грабують і знищують майно. Щодня зникають мирні жителі, а чоловіків беруть у полон. Не допустіть повторення Бучі", - наголошується у відео.


Місцеві також нагадують, що мер Балаклії Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупаційною владою, а потім залишив місто та разом із сім'єю виїхав на територію Росії. Цю інформацію підтвердив і губернатор Харківської області Олег Синєгубов, заявивши, що глава міста "фактично зрадив кожного громадянина свого населеного пункту". Також очільник ХОВА зазначив, що "ці люди понесуть справедливе та жорстке покарання за свої дії".

Відомо, що напередодні окупанти обстріляли один із евакуаційних автобусів, який мав вивезти з лікарні пацієнтів та персонал. Водій транспортного засобу загинув.

Окрім того, у місті почастішали випадки викрадення людей, зокрема волонтерів, які намагалися всіляко допомагати місту. Так, ще 2 квітня зникли двоє співробітників ритуальної служби, які займалися доставкою гуманітарних вантажів Балаклією. Їхнє місцезнаходження досі невідоме.


Нагадаємо, що 26 лютого 2022 року мер міста Іван Столбовий повідомив, що до Балаклії наближаються війська РФ. 4 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти захопили місто та почали блокувати Харків із півночі.

Раніше "Коментарі" писали, що до житлової багатоповерхівки Балаклії потрапив снаряд.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися