Ще одне велике українське місто залишилося майже без половини населення

У Харківській області з міста евакуювалися понад 40% мешканців

На Харківщину з Лозової виїхало вже понад 40% мешканців. Про це розповів мер міста Сергій Зеленський.

За словами Сергія, з міста їдуть переважно жінки з дітьми. При цьому у Лозовій залишається дуже багато пенсіонерів, яким потрібна допомога. Влада намагається допомагати, але багато хто залишається наодинці з собою. Літніх та одиноких людей просять звертатися за допомогою до волонтерів чи влади.

Контекст:

Жителі окупованого російськими військами міста Балаклія на Харківщині просять про допомогу. За словами місцевих, окупанти щодня обстрілюють населений пункт, евакуаційний транспорт, викрадають та вбивають мирних мешканців. Відповідний відеоролик публікують місцеві Telegram-канали та Instagram-пабліки.

Мер Балаклії Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупаційною владою, а потім залишив місто та разом із сім'єю виїхав на територію Росії. Цю інформацію підтвердив і губернатор Харківської області Олег Синєгубов, заявивши, що глава міста "фактично зрадив кожного громадянина свого населеного пункту". Також очільник ХОВА зазначив, що "ці люди понесуть справедливе та жорстке покарання за свої дії".

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися