У селі на Харківщині окупанти застосували фосфорні бомби (ВІДЕО)

Фосфорні бомби заборонені Женевською конвенцією

У ніч проти 17 травня російські військові обстріляли село Тернова, що на Харківщині, забороненими фосфорними бомбами. Про це повідомляється на сторінці "227 Батальйон ТрО ЗСУ м. Харкова" у Facebook.

За інформацією джерела, це село зараз зайняте 227 батальйоном 127 бригади ТрО. Бомби, які використовували російські окупанти, заборонені. Зазначимо, що раніше такі самі бомби застосовувалися у Маріуполі. Ними обстрілювали "Азовсталь".

"Ворог настільки боїться батальйону, що використовує заборонену зброю", - зазначають у 227 Батальйоні ТрО ЗСУ м. Харкова.

Бійцям батальйону також вдалося зафіксувати на відео момент прильоту селом тих самих фосфорних бомб.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

На території Харківської області Збройні Сили України незабаром наблизяться до державного кордону з Росією. Українські бійці успішно просуваються завдяки досвіду війни з Росією ще з 2014 року, а також бажанню звільнити території від окупації.

На території Харківської області на північ від обласного центру російські окупанти можуть провести контратаку, щоб завадити настанню Збройних Сил України до державного кордону. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

На Харківщині українські військові використовують російський танк проти окупантів. Наші воїни успішно використовують трофейну техніку на Ізюмському напрямі.

На території Харківської області у Дергачівській громаді бійці територіальної оборони Збройних Сил України підбили два танки російських окупантів. Подробиці події читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися