Проблеми з продуктами та грошима у Харківській області: Як допоможе ООН

Населенню Харківської області допомагатиме ООН

Українські чиновники поспілкувалися із керівниками офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН у Дніпрі. Там обговорили продовольчу допомогу мешканцям Харківської області. Якщо у Харкові та в населених пунктах віддалених від військових дій їжі зараз вистачає і проблем найближчим часом точно не буде, то людям, які проживають неподалік бойових зіткнень, допомога потрібна вже зараз. Про переговори розповів голова обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

"З очільником Всесвітньої продовольчої програми ООН паном Салімом Муссою дійшли спільного бачення формату продовольчої допомоги. Це мають бути продовольчі денні набори в 3 кг та місячні набори тривалого зберігання вагою 17 кг. Також обговорили практичні аспекти доставки допомоги до кінцевого споживача. Для тих категорій населення, які через бойові дії втратили дохід, але проживають на території, де можливо купити продукти в магазинах, передбачена можливість отримати фінансову допомогу від ООН", - розповів Синєгубов

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Росія контролює розташований біля кордону Вовчанськ. Люди розповіли, що у місті немає води, інтернету, електрики та харчів. Дороги залило дощем, блокпости стоять, людей обстрілюють.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися