Ситуація у Харкові та області на 8 липня - ХОДА

Вперше за кілька тижнів ніч у Харкові пройшла без обстрілу з боку окупантів

За останню добу російські окупанти обстріляли один із районів Харкова, а також кілька районів Харківської області. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами джерела, сьогоднішня ніч у Харкові пройшла тихо. Вперше за кілька тижнів окупанти не обстрілювали місто на ніч. Однак Синєгубов зазначив, що втрачати пильність не можна, оскільки лише ввечері 7 липня ворог обстріляв Немишлянський район Харкова.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено житлові будинки, гаражі, контейнери, прибудинкові споруди. Крім того, через "прильоти" сталася велика кількість пожеж. В результаті обстрілу 3 мирні особи загинули, 5 поранені.

В області російські окупанти продовжували обстрілювати мирне населення та цивільну інфраструктуру Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів області. Були зруйновані приватні будинки та господарські споруди.

Протягом доби у Чугуївському районі отримали поранення 2 особи, ще 2 цивільні поранені у Циркунах, Харківського району. 71-річна жінка у Циркунах внаслідок обстрілів, на жаль, загинула. Усього за добу в Харківській області загинуло 4 людей, 9 – поранено.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

Арестович розповів, чи є загроза наступу окупантів на Харків. За його словами, поблизу Харкова стоїть 144 дивізії у повному складі та одна з бригад берегової охорони і якщо вони підуть на Харків, буде проблемно. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У Харкові залишається дуже напружена ситуація, у зв'язку з чим мер міста Ігор Терехов просить людей утримуватись поки що від прогулянок. За словами Ігоря Терехова, зараз обстріл ведеться по кілька разів на день. На цей момент у місті немає району, який був би безпечним.

• Міський голова Харкова Ігор Терехов дав свій коментар щодо питання евакуації мешканців із міста та висловив свою думку з цього приводу. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: https://t.me/synegubov/3594
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися