На Харківщині окупанти розстріляли мирних громадян

Одна людина загинула

У тимчасово окупованому місті Ізюм російські окупанти розстріляли мирне населення. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної військової прокуратури.

За інформацією джерела, 8 липня військовослужбовці країни-агресора обстріляли гору Кременець, розташовану на якій у цей час перебували місцеві жителі. За попередньою інформацією, одна людина загинула і ще близько десяти людей поранено. Дані щодо постраждалих встановлюються.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, було порушено кримінальну справу. Наразі проводиться досудове розслідування.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

У Генштабі ЗСУ розповіли про те, що роблять російські окупанти у Харківській області 13 липня. Також повідомлено про обстріл Харкова та багатьох населених пунктів у Харківській області. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Військові експерти вважають, що Росія хоче захопити Харківську область. На думку аналітиків, подання прапора регіону із зображенням символів Російської імперії та герба Харкова XVII століття вже явно на це вказує. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Російські окупанти обстріляли один із районів Харкова. внаслідок обстрілу снаряд потрапив у двір між житловими будинками. Частково було пошкоджено розташовані поруч будівлі. У поліції Харківської області опублікували фотографії з місця події та показали наслідки обстрілу.

 У Харкові залишається дуже напружена ситуація, у зв'язку з чим мер міста Ігор Терехов просить людей утримуватися поки що від прогулянок. За словами Ігоря Терехова, зараз обстріл ведеться по кілька разів на день. На цей момент у місті немає району, який був би безпечним.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися