Арестович прокоментував військову ситуацію у Харківській області

У Харківській області російські військові не мають успіху

Російські окупанти продовжують обстрілювати Харків та область, а також ходити у невеликі атаки в районі Дементіївки. Про це радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів в ефірі YouTube-каналу "Фейгін Live".

За словами Арестовича, ситуація у Харківській області залишається практично незмінною. Військові Росії роблять спроби ходити в невеликі атаки, однак у них нічого не виходить.

"На Ізюмському напрямку цікаво, бо за деякими даними, там на Гусарівку намагаються вороги сходити. Перед цим ми її там посунули. Тепер командування, мабуть, ставить завдання повернути її за всяку ціну. Вони намагаються ходити, але у них не виходить", - сказав Арестович.

Також радник голови ВП зазначив, що в районі Довгенького (Ізюмський район), де був наступ окупантів, який тривав приблизно 30 днів, ворог успіху не має.

"Довгеньке вже за нами, за деякими даними. Зрушили ми їх. Якщо подивитися суворо на південь від Ізюма, то все ось це ось - Долина, Довгеньке, все це було за супротивником ще недавно. А зараз уже не за супротивником. Швидко скорочується. Просуваються на Ізюм, ми їх там лупимо", - додав Олексій Арестович.

Крім того, він підкреслив, що цілком можливо, що незабаром може йти мова про тактичне оточення ворога.

"На півдні від Ізюма вимальовуються "цікаві накреслення", які схожі на ті, що свого часу складалися біля Горського для української сторони. Тепер вони складаються для путінської сторони. Цілком можливо, що про якесь тактичне оточення йтиметься, але вже не для нас", - підсумував радник голови ВП.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Окупанти обстріляли ракетами селище на Харківщині. За словами голови громади, такого терору проти мирного населення селище раніше ніколи не знало. Він також показав фотографії наслідків ракетного обстрілу, на яких видно велику кількість руйнувань.

 Українські воїни ефектно знищили окупантів та їх склад із боєприпасами на Харківщині. розвідникам вдалося виявити місце базування підрозділу російських окупаційних військ. Також було зафіксовано факт вивантаження артилерійських боєприпасів. Після цього гвардійці передали координати мети українським артилеристам, а потім здійснили коригування вогню.

 У селі Безтурботне, що у Шевченківському районі Харківської області, сталося жорстоке вбивство 55-річного фермера Володимира. Окупанти застрелили чоловіка, розчленували, а потім спалили. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися