Ракетний удар по гуртожитку у Харкові: рятувальники показали ФОТО та ВІДЕО з місця події

Внаслідок пригоди загинули 12 людей

На місці зруйнованого гуртожитку у Харкові продовжують працювати рятувальники. У пресслужбі ДСНС у Харківській області розповіли подробиці трагедії та показали фотографії з місця події.

Станом на 15:00 18 серпня підрозділи ДСНС продовжують аварійно-рятувальні роботи та пошук загиблих у зруйнованому ракетою житловому триповерховому будинку у Салтівському районі Харкова. Наразі відомо про 12 загиблих. Багато з них - люди похилого віку і з обмеженими можливостями. Жодного військового об'єкта поряд зі зруйнованою будівлею немає.

picture

Нагадаємо, що 17 серпня приблизно о 21:00 російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Харкову. Ворожа ракета потрапила до житлового будинку. Внаслідок вибуху сталися масштабні руйнування та пожежа на площі 600 кв.м. Пожежу вдалося ліквідувати лише до 11 години 18 серпня.

picture

З-під завалів рятувальникам вдалося дістати 4 людей. Усі вони отримали різну тяжкість травм. Загалом травми отримали 20 осіб.

picture

На місці події продовжують працювати близько 80 осіб особового складу ДСНС та 18 одиниць пожежно-рятувальної техніки, у т.ч. важка інженерна техніка.

Мер харкова Ігор Терехов повідомив, що у зв'язку з цією страшною трагедією 19 серпня в місті буде оголошено день жалоби.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 17 серпня російські військові здійснили ракетний удар по харківському гуртожитку, в якому перебували люди. Внаслідок пригоди є велика кількість загиблих та постраждалих. Будівля гуртожиток повністю зруйнована. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

 Україна просить у Заходу додаткову військову допомогу після жорстокого обстрілу Харкова, влаштованого росіянами 17 серпня. Ракета потрапила до гуртожитку, де проживали глухонімі люди. Вони просто не чути сирени повітряної тривоги, а також не можуть відгукнутися, коли рятувальники під час розбору завалів оголошують тишу.

 Віцепрем'єр Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що в деяких регіонах можуть запровадити обов'язкову евакуацію, у тому числі й на ХарківщиніЦе пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися