Харківський бізнесмен прокоментував "спокійне" життя у західних містах України

Війська РФ продовжують обстрілювати Харків

Харківський бізнесмен та волонтер Юрій Сапронов прокоментував життя у західних та центральних містах України, де значно рідше чути прильоти.

"Харківці. Ви мене в личку і на вулиці часто питаєте. Ок, ось вам мої думки. Всім іншим, крім громадян України, які перебувають у тимчасовій (вірю) окупації (їм значно гірше), це важко буде зрозуміти. Краще за мою Ірину ніхто коротко і містко не сказав - "Комусь пощастило, а комусь ні." І не до того й не винні тут львів'яни, кияни, галичани, полтавці та інші мешканці міст, де "мало стріляють". Життя, як було до 24 лютого, у Харкові не буде. Зима буде неймовірно важкою для Харкова, навіть якщо умовно за тиждень ми переможемо. Я не беру зараз поствоєнні синдроми для харків'ян. Це потім. Коли переможемо і якщо виживемо. Одна порада харків'янам - "Нам треба навчитися з ЦИМ жити." Ніхто нас не навчить. Я не знаю, як навчитися. Ніхто нас харків'ян, які ТУТ усю війну, — не зрозуміє. Це неможливо. Самі. Думаємо самі. Вчимося самі. Комусь пощастило, а комусь ні", - написав Юрій.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• Російські окупанти обстріляли Новобаварський район Харкова з РСЗВ "Смерч". Уламки ракет виявили на кількох вулицях. У поліції показали світлини наслідків обстрілу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Мер Харків Ігор Терехов звернувся до городян з проханням бути обережнішими у зонах відпочинку. Міський голова зазначив, що 30 серпня був "приліт" Саржиним Яром. Внаслідок обстрілу з боку окупантів є одна жертва. У зв'язку з цим Терехов закликає городян бути обережнішими у таких місцях. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися