Хто очолить військові адміністрації у Харківській області

Керівні посади у деяких військових адміністраціях отримають чинні голови громад

У Харківської обласної військової адміністрації є чіткий план відновлення функціонування органів державної влади в деокупованих населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв’ю очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова виданню “Главком”. 

Чиновник розповів, що наразі вирішується питання щодо призначення керівників військових адміністрацій у громадах, звільнених від російської окупації. Призначені особи будуть відновлювати життєдіяльність на деокупованих територіях. Він також повідомив, що у деяких населених пунктах затвердять на нові посади чинних керівників громади,а десь призначать інших людей. 

Олег Синєгубов розповів, що деякі керівники громад виїхали, їхнє місце перебування невідоме, вони втратили зв’язок. І, в Харківській ОВА вважають, що ці люди неспроможні виконати свої обов’язки. 

Однак є і винятки - мер Ізюма був евакуйований, бо у випадку перебування під окупацією, він був би змушений співпрацювати з російськими військовими. А за це йому б пред’явили підозру про держзраду. Очільник Ізюма повернувся відразу після доекупації території - тісно співпрацює з обласною владою та налагоджує життя у місті.  

Керівник Харківської ОВА зауважив, що, за офіційною інформацією, близько 6% області залишається окупованою. А раніше територія Харківщини, захоплена російськими військами, сягала 32%. Під окупацією лишилися невеликі населені пункти: частина Вовчанського напрямку, Ізюмський напрямок та частина півночі області.

Олег Синєгубов розповів, що залишається чимало завдань, які потрібно вирішити разом з військовими. Головне з них - підвищення обороноздатності області. Цим питанням займаються щодня з 24 лютого. Тож нині війська РФ не зможуть навіть спробувати прорватися до Харкова, як це було у перші два тижні після 24 лютого.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області створять понад 20 військових адміністрацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися