На Харківщині мости відновить Чехія і Франція

Це тимчасові мости, які потім замінять на постійні.

Наразі на деокупованій Харківщині, де майже всі мости через річки було зруйновано в результаті ворожих обстрілів, місцеві мешканці відрізані від цивілізації. Зараз Укравтодор займається установкою тимчасових споруд, паралельно з чим веде роботи по відновленню постійних мостів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-центр відомства.

На сьогоднішній день Укравтодор відновив 1185 кілометри доріг державного значення і було встановлено тимчасові споруди на 54 мостах. Окремо Україна отримала міжнародну допомогу у вигляді мостів, які вже встановлені та встановлюються.

"Чехія надала 4 мости. Наразі Укравтодор змонтував два – у Київській та черкаській областях. Ще два мости будуть змонтовані на Харківщині. У Франція станом на зараз виготовлено три штучні споруди, вони переправляються в Україну. Їх установлять також на Харківщині",-  сказав Андрій Івко – заступник голови Укравтодору.

Вся міжнародна допомога – це тимчасові споруди, які з часом будуть замінені на постійні.

JVY8y8Ib53Nl6d2AsMauc3Q8A.jpg

39qWBrd02lOwo_A_2cyg5Ff9Q.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

До деокупованого Вовчанська на Харківщині можна дістатисялише човном. Місцеві мешканці відірвані від решти населених пунктів.

На деокуповані території Харківської області поступово повертається "життя". Починають працювати правоохоронці, рятувальники, аварійні служби, відновлюється надання комунальних послуг, а також надається гуманітарна допомога. Місто Вовчанськ Чугуївського району Харківської області – всього в трьох кілометрах від кордону з Росією. Наразі тут зруйновано міст на в’їзді у місто, та дістатися у Вовчанськ можна тільки човном.

"Тут відсутні комунікації та зв'язок. Але повернена поліцейська присутність. Щоправда, райвідділ понівечений, спаплюжений символікою російських загарбників та засмічений різними речами, які накрали російські загарбники в місцевих. Приблизно така ж ситуація і в інших звільнених міст. Наприклад, у Козачій Лопані в райвідділі була катівня. Місцеві показали також братську могилу, в якій окупанти захоронювали загиблих", – повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Рятувальники Харківщини передали гуманітарну допомогу мешканцямКуп’янська через річку. Міст через Оскіл зруйновано. Працівники ДСНС продовжують надавати допомогу населенню на деокупованих територіях.

29 вересня співробітниками Куп'янського районного управління ДСНС України у Харківській області спільно з представниками органів влади району було передано гуманітарну допомогу мешканцям звільнених від окупантів територів. Так, наразі жителі міста Куп’янська знаходяться за річкою Оскіл через зруйнований міст, тому змоги перевезти туди гуманітарні вантажі немає. Рятувальниками було власноруч перевантажено через річку біля 19 тон  продуктових наборів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися