ЗСУ звільнили від окупантів селище Борова на Харківщині

У сільській раді пообіцяли повідомити подробиці пізніше

Українські військові впевнено просуваються триторією України, звільняють населені пункти та знищують російських окупантів. Стало відомо про деокупацію селища Борова у Харківській області. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Борівської селищної ради.

“Борова і більша частина Борівської селищної територіальної громади під контролем ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!”, - йдеться у повідомленні селищної ради.

На відео, знятому з автомобіля, можна побачити пошкоджені будівлі. Авторка відеоролика не стримує емоцій та радіє звільненню Борової від російських загарбників.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у першій декаді вересня ЗСУ на південному сході від Харкова звільнили Балаклію, Куп'янськ та величезну кількість інших територій.

27 вересня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що українські військові звільнили Купʼянськ-Вузловий. Це одна з найбільших залізничних розв’язок Харківської області. За його словами, для військ РФ це була важлива стратегічна точка, через яку вони постачали озброєння. Чиновник повідомив, що у тимчасовій окупації перебувало менше 6% Харківської області.

Згодом контрнаступ українських військових сповільнився. Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що просуватися далі Збройним силам України заважають погодні умови. Через дощі болотиста місцевість поблизу річки Оскіл не дозволяла транспортувати важку техніку. Наступи ЗСУ поблизу кордону Харківської та Луганської областей відбувалися переважно вздовж доріг. А у цих районах росіяни мали більше можливостей закріпитися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися