Муміфіковані тіла у підвалі: моторошні знахідки правоохоронців на Харківщині

У Харківській області правоохоронці продовжують фіксувати злочини російських військових

У підвальному приміщенні зруйнованого будинку у селі Кам'янка Ізюмського району поліцейські виявили муміфіковані тіла двох чоловіків. Співробітники Ізюмського районного управління поліції провели огляд місця події. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Знайдені останки направили на судово-медичну експертизу. “Спеціалісти встановлять причину смерті людей”, - повідомили в поліції.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне тюремне ув'язнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що чергову катівню правоохоронці знайшли на території одного з підприємств у Вовчанську Харківської області. Також на території підприємства росіяни облаштували в'язницю. Криміналісти, вибухотехніки та слідчі Національної поліції разом із прокурорами провели слідчі дії. У приміщенні правоохоронці знайшли інструменти для катувань - зашморги, хомути тощо. Фахівці Нацполіції встановили, що у виявленому місці окупанти катували електричним струмом, нещадно били незаконно ув’язнених, ламали пальці та виривали нігті.

На стінах катівні із нелюдськими умовами утримання зафіксовано дати перебування людей. А хтось із в’язнів викарбував в одній із камер молитву.

Також поліцейські виявили катівню у Куп’янську, яку облаштували військові РФ у напівпідвальному приміщенні місцевого відділу поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися