На Харківщині жінка підірвалася на міні, збираючи гриби

Попри застереження люди все одно ризикують здоров’ям та життям.

Сьогодні зранку в Ізюмському районі 47-річна жінка отримала поранення, наступивши на міну. Постраждала збирала в лісі гриби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області вкотре наголошує: мінна небезпека, особливо в лісосмугах, не зникла.

"Вибухотехніки працюють у посиленому режимі, але площі мінувань, які залишив нам ворог, величезні", – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Протягом доби з 6на 7 жовтня рашистські окупанти наносили удари по Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському районах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Унаслідок обстрілів у Куп’янську виникла пожежа на території меблевого цеху.

За повідомленням ГУ ДСНС України у Харківській області, пожежа виникла у виробничій будівлі близько 18:30 внаслідок обстрілу м. Куп'янська. Площа пожежі склала 900 кв.м. На місці події працювали 2 оперативних підрозділи ДСНС. О 20:20 пожежу ліквідували.

Протягом доби медики обласного Центру екстреної медичної допомоги госпіталізували 2 людей в Куп‘янському районі, 4 - в Ізюмському та 2 людини у Вовчанську, Чугуївського району. Усі постраждалі в середньому стані.

На Харківщині улісах закопані міни – місцевих жителів просять не ходити по гриби.

Печенізький селищний голова Олександр Гусаров попередив про небезпеку в лісах і на полях громади місцевих жителів та любителів "тихої охоти" із інших громад, хто може захотіти з'їздити за грибами в улюблені місця.

"У Харківській області в період військового стану ЗАБОРОНЕНО відвідування лісів та полювання, - наголосив він. – Любителям збору грибів, які наразі  активізувалися в смт Печеніги, нагадую, що прогулянка до лісу чи до лісополоси за грибами може обернутися трагедією. За інформацією рятувальних служб, кількість не здетонованих снарядів і мін, які залишили московити на нашій землі, дуже велика. Над їх розмінуванням працюють відповідні служби".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися