Очільник Харківщини закликав усіх не виходити з укриттів під час тривоги

Олег Синєгубов закликав не ігнорувати жоден з сигналів про повітряну тривогу.

Після масованої атаки ворожих російських військ на території України 10 жовтня, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов звернувся до жителів Харківщини та закликав під час сигналу про повітряну тривогу не залишати укриттів.

"Звертаємося до жителів Харківщини: не ігноруйте сигналів тривоги. Перебувайте в укриттях!", – написав він.

Наразі сирена лунає у Харкові та Харківській області з 07:38. Повітряну тривогу оголошено у більшості південних та східних областей України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У понеділок, 10 жовтня, російські війська вчергове обстріляли Харків із ракет та РСЗВ, знеструмивши місто. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що є обстріли та прильоти по критичній інфраструктурі. “Наразі Харків повністю знеструмлений – немає електроенергії, немає подачі води, відповідно. Ми зупинили метро, евакуювали людей, люди перебувають на станціях. Метрополітен працює як укриття”, - зазначив очільник міста.

Ігор Терехов повідомив, що в місті, як і по всій Україні, ситуація напружена, але, попри все, паніки серед людей немає. 

“Ми розуміємо, що йде війна, російський агресор застосовує всі недозволені методи, щоб здійснювати свою жахливу війну в Україні. Настрій - бойовий. Місто Харків було, є і буде Україною”, - підкреслив мер Харкова.

В Харкові без упину аварійно-ремонтні бригади продовжуютьвідновлення інфраструктури, по якій було завдано ворожі удари учора, 10 жовтня. Вже вчора ввечері у Харкові практично в повному обсязі відновили подачу електроенергії та води. Про це 10 жовтня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків". Міський голова відмітив, що є окремі райони, де ще продовжують підключати електроенергію, але загалом електро- та водопостачання відновили.

"Також електроенергію подали до метрополітену. Якщо не буде нічних та ранніх обстрілів, то з завтрашнього ранку громадський транспорт ходитиме за розкладом, і всі наші комунальні служби також у повному обсязі надаватимуть послуги, які забезпечують життєдіяльність міста", - повідомив Ігор Терехов.

Також мер зазначив, що у Харкові поки не планується віялове відключення споживачів від електромережі, яке проводиться в деяких регіонах України з метою обмеження обсягу споживаної енергії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися