На Харківщині збільшили кількість тимчасових переправ: де дозволили проїзд

У Харківській області відновили рух на 14 тимчасових переправах

Спеціалісти дорожніх служб відновлюють проїзд на деокупованих територіях Харківської області. Фахівці виконують демонтаж зруйнованих конструкцій штучних споруд та облаштовують тимчасові переправи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Упродовж тижня було відновлено ще 4 тимчасові переправи до населених пунктів Ізюмського району. Переправи облаштували на автодорогах державного значення:

  • Т-21-10 через річку Сіверський Донець, в межах села Байрак;

  • Т-21-15 через канал Дніпро-Донбас, в межах села Грушеваха;

  • Р-79 в межах села Велика Комишуваха;

  • Р-78 на дорозі Харків-Зміїв-Балаклія.

Відновлення транспортного руху допомогло запустити нові логістичні маршрути у Харківській області. 

У ХОВА розповіли, що внаслідок російських атак було зруйновано 25 мостів. Наразі відновлено рух на 14 тимчасових переправах, ще на шістьох тривають роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Боровій відновили проїзд через річку Борова у напрямку Новоселівки. Силами ДП "Дороги Харківщини" було побудовано переправу на місці зруйнованого окупантами містка по вулиці Кооперативній у Боровій. Переправа відкрита для проїзду автомобільним транспортом та з‘єднує різні частини селища.

Також у Балаклії відкрили міст, який передали чеські партнери. Конструкція витримує навантаження до 40 тонн. Рух автомобілів по мосту організовано в реверсному режимі, змонтовано пішохідну доріжку та встановлено відповідні дорожні знаки. Загалом Укравтодор отримав 4 металеві конструкції від Адміністрації державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Для Харківщини виділили два мости, над монтажем другого ще працюють.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися