Чи будуть додаткові вихідні на новорічні свята?

На Новий Рік та Різдво завжди було три додаткових вихідних.

У період дії воєнного стану в Україні скасовано святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю. Таким чином, додаткові вихідні на новорічні свята відміняються. Про це свідчить закон "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Прийнятий Верховною Радою у березні закон суттєво змінив трудове законодавство, оскільки під час воєнного стану запроваджуються обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, передбачених Конституцією України.

Законом скасовано усі святкові дні, а також перенесення вихідного дня наступного після святкового чи неробочого. Крім того, не діятиме розпорядження Кабміну "Про перенесення робочих днів у 2022 році".

У мирний час в Україні мало бути три додаткові вихідні на новорічні свята.

JKanaSZPdpcBonyFrayZbv-WK.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові змінили графік роботи метрополітену. Через зміни комендантської години змінюється час роботи метро у Харкові.

За новим графіком метро працюватиме з 7 грудня.

У Харківському метрополітені змінюється час роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

Це пов’язано зі зміною тривалості комендантської години у місті. Так, від середи, 7 грудня метрополітен працюватиме з 5:30 до 21:30.

У Харківській області вже майже добу шукають 7-річного хлопчика (ФОТО). Герман Щербина зник у Красноградському районі.

Учора о 19:43 до ДСНС та поліції надійшло повідомлення про раптове зникнення неповнолітньої дитини у с. Крутоярівка Кегичівської територіальної громади. До пошуків негайно долучились рятувальники 20-ДПРЧ. Станом на ранок пошуки тривають. Зранку на місце події направлено зведений загін ГУ ДСНС України у Харківській області у складі рятувальних і водолазних підрозділів.

Хлопчика, що зник, звуть Герман Щербина, 2015 року народження. 5 грудня хлопець пішов з дому в селі Крутоярівка Красноградського району.

Прикмети: зріст 120 см., худорлявої статури, волосся темно русяве, очі блакитні. Був одягнутий в синю куртку, без шапки, темні гумові чоботи.

Поліція звертається до громадян: якщо ви володієте будь-якою інформацією про розшукуваного, просимо повідомити до Красноградського РВП або зателефонувати на лінію 102 чи 05744-7-82-91.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися