Депутатка-зрадниця намагалася втекти до Європи: її затримала СБУ

Голова райдержадміністрації співпрацювала з окупантами.

У Києві затримали колишню голову Куп'янської РДА, що на Харківщині, яка після деокупації області намагалася втекти до ЄС. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію СБУ в Харківській області.

У результаті слідчо-оперативних дій встановлено, що жінка під час окупації району підтримала загарбників.

За це ворог призначив її до лав керівного складу місцевого окупаційного органу. Там вона була "заступником керівника" Курилівської громади.

Перебуваючи на "посаді", виконувала вказівки кремля щодо поширення окупаційного режиму та залучення місцевих жителів до дій на користь країни-агресора.

Крім того, вона брала участь у підготовці псевдореферендуму на захоплених територіях Харківщини.

Після звільнення регіону колаборантка втекла до столиці, де намагалася оформити документи як переселенка зі сходу України, і після цього виїхати до Євросоюзу.

Однак, їй це не вдалося. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисниці та затримали.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття злочину проводили співробітники Департаменту контррозвідки СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури.

xJTal7Dy1ksTh3aTeEbublx_j.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові збирають побутові речі, скалічені війною

Предмети, що були понівечені через військові дії, потрібні для театру.

Харківський Державний Академічний театр ляльок імені В. Афанасьєва звернувся до всіх харків’ян з проханням про допомогу. Театр збирає побутові предмети, що отримали пошкодження внаслідок бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на сторінку театру у Фейсбук.

Такі предмети у театрі шукають для нової вистави про війну.

"Любі глядачі! Незвично і болісно писати таке прохання, та все ж наважимося звернутися по допомогу.

Для нової вистави ми шукаємо звичайні побутові предмети, які були скалічені війною. Такі об'єкти, що мають пошкодження й рани в наслідок бойових дій, несуть страшну пам'ять про події, які ми переживаємо. Ми хочемо використати їх у роботі, щоб зафіксувати наш спільний страшний досвід, та можливо трохи інакше на нього подивитися", – зазначили у театрі.

Щоб долучитися до творення цього художнього проєкту, можна приносити артефакти війни на прохідну театру (пл. Конституції, 24). З питаннями можна звертатися за телефоном 0972556280.

У Харкові чули вибухи: куди впали російські ракети С-300 (ФОТО)

Російські ракети спричинили великі пожежі.

Учора ввечері харків’яни та мешканці області чули вибухи. Росіяни обстріляли ракетами один з населених пунктів області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка.

Чиновник повідомив, що у Печенігах Чугуївського району впали російські ракети. За попередніми даними ракети С-300 вдалося збити нашим ППО. Все ж, за інформацією рятувальників, через обстріл у селищі сталися дві пожежі. За двома адресами горіла трава на загальній площі близько 200 кв.м. О 19:45 силами ДСНС пожежі були ліквідовані. За попередніми даними жертв та постраждалих не було.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися