Ігор Терехов повідомив, скільки будинків вдалося відновити після ворожих обстрілів у Харкові

Не підлягає відновленню значна кількість будинків на Північній Салтівці.

Після обстрілів російськими військами, вдалося відновити 66 багатоповерхових будинків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Такий показник на кінець року в ефірі національного телемарафону сьогодні, 27 грудня, озвучив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, зараз у місті складають плани щодо реновації житла на наступний рік.

Раніше мер Харкова зазначав, що близько 500 будинків не підлягають відновленню після російських обстрілів у місті Харкові. Як повідомив у ході пресконференції Харківський міський голова Ігор Терехов, близько 300 з них – на Північній Салтівці, інформують "Коментарі. Харків".

Чи можна реконструювати будівлю, вирішують фахівці. За словами мера, у роботах з відновлення задіяні всі будівельні організації, де це можливо, виконуються всі необхідні роботи, але іноді відновити будинок неможливо через глобальні пошкодження.

"На Північній Салтівці заходиш у двір і бачиш, що кожен будинок постраждав, а потім спеціалісти роблять експертизу, і виявляється, що, навіть якщо здається, що дім можна відновити, зробити це неможливо через глобальні пошкодження, і дешевше буде побудувати на цьому місці новий", - пояснив мер.

За його словами, ворожа армія завдала Харкову збитків на мільярди доларів. Крім житлового фонду пошкоджено 109 шкіл, 110 дитсадків, 53 медустанови, котельні, водогони, енергетичну інфраструктуру, громадський транспорт. Але в місті роблять все можливе, аби все це відновити. "Робимо все можливе, щоб харків'яни бачили конкретні результати нашої діяльності", - зазначив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з Будинком Рад у Харкові – Синєгубов

Після обстрілів росіян будівля облдержадміністрації зазнала значних руйнувань.

Росіяни обстріляли центральну площу в Харкові 1 березня.

У Харкові будівлю облдержадміністрації, вона ж – Будинок Рад – законсервують для збереження. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов "Суспільне. Харків" сьогодні, 27 грудня, інформують "Коментарі. Харків".

Консерваційні роботи для збереження Будинку Рад у Харкові тривають, проєкт відбудови робитимуть пізніше.

"Зараз продовжуються консерваційні роботи, вони проходять у декілька етапів, головна мета — зберегти те, що ми маємо, історичну цінність. Далі буде розроблений новий план, нова концепція цієї будівлі, щоб ефективно використати площу, яка є, почату відбудову", — сказав Синєгубов.

За його словами, окупанти завдали 13 ракетних ударів в районі Будинку Рад у Харкові.

Нагадаємо, будівлю Харківської ОДА Росія частково зруйнувала 1 березня двома крилатими ракетами. Внаслідок атаки 31 людина загинула, повідомили у прокуратурі.

28 серпня окупанти вдарили по території поблизу Будинку рад двома ракетами "С-300": руйнувань зазнала адміністративна будівля поруч ОДА, пошкоджені автомобілі, стіни та світлофор.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися