На Харківщині розвінчують фейки Росії: подробиці

Фейки Росії про життя на деокупованих територіях Харківської області

Пропагандисти публікують інформацію, що на Харківщині зустрічаються медичні автомобілі, які, на відміну від звичайних карет швидкої допомоги, їздять під наглядом військових. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

У візитах лікарів на деокуповані території пропагандисти якимось чином побачили підтвердження припущень про “чорних трансплантологів”. Як доказ цього були опубліковані фото нібито з Чугуєва. Насправді ж це фото зроблене у Боровій та часто оприлюднювалося на офіційних інтернет-ресурсах громади разом з інформацією про діяльність мобільного медичного акушерсько-гінекологічного відділення.

Аналітики VoxCheck в рамках проекту USAID "Підтримка реформи охорони здоров’я" розвінчали фейк Росії. Вони провели розслідування і докопалися до правди. 

На фото - мобільна акушерсько-гінекологічна амбулаторія. Пошук у Google показав  що насправді фото ілюструє інформацію про роботу мобільних бригад лікарів у Борівській селищній раді. Поява таких пересувних відділень є ініціативою МОЗ в рамках поновлення доступу до медичної допомоги у деокупованих містах та селищах. На Харківщині перші мобільні амбулаторії з'явилися у Балаклії в листопаді 2022 року і вже неодноразово проводили прийоми у Борівській громаді, зокрема і на минулому тижні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступниця директора з медсестринства Вовчанської ЦРЛ Оксана Пономарьова розповіла, як колектив лікарні пережив окупацію та як відновлюють роботу медзакладу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися