У січні в одному з районів Харкова нарахували понад 23 млн грн допомоги ВПО

Станом на 17 січня кількість ВПО зросла до 14,9 тис. осіб

У січні 2023 року фахівці Управління соціального захисту Індустріального району провели нарахування та виплату державних соціальних допомог на суму 11,9 млн грн. Виплати отримали 5611 осіб, серед яких сім'ї з дітьми, діти з інвалідністю та особи з інвалідністю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Також спеціалісти управління продовжують реєструвати внутрішньо переміщених осіб. Станом на 17 січня кількість ВПО зросла до 14,9 тис. осіб. За січень відповідну допомогу нарахували  8042 особам на суму 23,5 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у грудні 2022 року Кабмін ухвалив постанову № 1364, яка визначає механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ.

У Мінреінтеграції розповіли, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам виплачується мешканцям всіх територій, включених до переліку, якщо для них не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації. Ознайомитися з повним переліком територій, визначених, як  ті, на яких ведуться (велися) бойові дії та ТОТ можна за посиланням.

Також жителі Харківської області можуть звернутися до Координаційного гуманітарного штабу по індивідуальну допомогу. Громадяни можуть повідомити про необхідність отримання допомоги для людини чи родини на деокупованих територіях Харківської області. Окремо можна повідомити про необхідність збору допомоги для дітей.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися