У Харкові перейменували низку вулиць - російських топонімів

У Харкові перейменували вісімнадцять вулиць, назви яких пов'язані з російською федерацією.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії Харківської міської ради. Вісімнадцяти топонімам дали нові назви, а вул. Кремлівську прибрали з карти міста, оскільки на ній немає забудови, яка потребує адресації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що до обговорення нових назв залучили громадськість, провівши онлайн-опитування.

"Нові назви підтримали від 78% до 90% респондентів, які брали участь у голосуванні. Ключові принципи, якими керуються у цій роботі, - відновлення історичних назв, формування топонімічних ансамблів, впровадження декомунізації та дерусифікації топонімічного простору міста", - наголосив мер Харкова.

Нагадаємо, що пропозиції розробили представники Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топоніміки Харківської міської ради. До обговорення нових назв долучили громадськість, провівши онлайн-опитування. Робота зі зміни назв топонімів, пов’язних з рф, триватиме й надалі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрополітені Харкова зробили дорогу закупівлю: правоохоронці відкрили провадження

Правоохоронці відкрили провадження стосовно можливого завищення цін на придбання вікон комунальним підприємством “Харківський метрополітен”. Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного ценру.

В документі вказано, що провадження було відкрито на підставі публікації ХАЦ.

Раніше ХАЦ написав, що комунальне підприємство “Харківський метрополітен” 23 листопада уклало договір з ТОВ “Гуд Він XXI” щодо придбання віконних блоків з ПВХ на 602,6 тис. грн.

Придбали 73,3 кв.м. віконних блоків із ПВХ. Один квадратний метр метрополітену обійшовся у 8220,6 грн. Це значно завищена ціна, якщо порівнювати з аналогічними закупівлями на Харківщині у цей період часу.

На сайті публічних фінансів, вказано що поставка віконних блоків відбулась 2 грудня, а оплата – 15 грудня 2022 року. В призначенні платежу вказано, що це для проведення ремонтних робiт господарським способом. В системі “ProZorro”, на сайті публічних фінансів вказано, що це віконні блоки із ПВХ, без жодних додаткових зазначень.

Лише на придбанні віконних блоків харківський метрополітен міг переплатити 140-150 тис. грн.

Суд дозволив правоохоронцям доступ до документів, які стосуються цієї справи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися