Що відомо про просування військ РФ на Харківщині

В ISW оцінили ймовірне просування російських військ у Харківській області

Заявлені росіянами успіхи на Харківщині в ISW не підтвердили. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на зведення Інституту вивчення війни (ISW) за 18 березня. 

Експерти ISW не знайшли підтверджень просування російських військ до Осколу в районі Гряниківки. “18 березня російські джерела продовжували стверджувати, що російські сили просунулися на захід від Гряниківки (17 км на північний схід від Куп’янська) і що українські сили відійшли на західний берег річки Оскіл, але ISW не може підтвердити ці заяви”, – йдеться в документі ISW.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на ранок 19 березня на Слобожанському напрямку оперативна обстановка залишається сталою. За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби ворожі війська здійснили обстріли районів населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ і Великий Бурлук у Харківській області. На Куп’янському напрямку противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Красне Перше, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області.

У Генштабі наголосили, що залишається високою ймовірність подальших ударів по всій території України. 

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворожі війська продовжують тероризувати мирне населення Харківської області, обстрілюючи прикордонні населені пункти області. “На лінії зіткнення тривають запеклі бої. Наші Захисники надійно утримують свої позиції та дають відсіч окупантам. Віримо в ЗСУ та нашу Перемогу!”, - наголосив Олег Синєгубов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися