Що робиться на харківському фронті станом на ранок – інформація військових

Окупанти штурмують позиції Сил оборони на двох напрямках

Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів, зокрема, Липці, Вовчанськ, Борщове, Малі Проходи та Глибоке Харківської області. Про це станом на 8 ранку 11 липня повідомили у Генштабі ЗСУ, інформує портал "Коментарі".

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури тощо.

За минулу добу, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районам зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили дві артилерійські системи та одну станцію РЕБ/РЛС.

Загалом, втрати російських загарбників склали 1110 осіб. Також ворог втратив два танки, 17 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, чотири РСЗВ, три засоби ППО, три крилаті ракети, 36 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та чотири одиниці спеціальної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії. Тут відбулося дев’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 10. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти форсували річку Вовча та укріплюють позиції на Харківщині – ISW

Російські війська нещодавно перетнули річку Вовча в центрі Вовчанська на тлі боїв, що продовжуються, на північ і північний схід від Харкова 10 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 липня, показують, що російські війська перетнули річку Вовча і утримують позиції на вулиці Харківській у центрі Вовчанська. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), інформує портал "Коментарі".

В ISW зазначають, що за ствердженнями російських пропагандистських блогерів, окупанти перетнули річку Вовча і просунулися вздовж вулиць Соборна та Прилужна в центрі Вовчанська, хоча ISW не бачив підтвердження присутності російських військ на останніх двох вулицях.

Де укріплюються окупанти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися